kennisbank voor pleziervaart
         en scheepvaarthistorie
 
 

Ondersteun Vaartips Nederland als sponsor.

 

Doelgroep interessant?

Vaartips Nederland (vaartips.nl) ging in 1998 online als een non-profit initiatief van schipper Cees. De oorsprong ligt in 1995 toen de site Watersport met de motorboot bij telefoonprovider XS4ALL werd geopend. De site ging over beschrijving van vaarroutes die de schipper had gevaren. Inmiddels een kennisbank voor pleziervaart en scheepvaarthistorie met 464 webpagina's. Slechts weinig "punt nl' (.nl) site's uit die tijd bestaan nog. Voor een particuliere Nederlandstalige site met een wat oudere doelgroep is het bezoek overweldigend. Google Analytics laat realtime op vrijwel elk 24/7 moment actieve gebruikers zien. Bij Webalizer zien we een piek in het vaarseizoen.

bezoek per maand  Webalizer: Usage Statistics by Month
 

In januari 2017 is vaartips.nl opgenomen in de collectie webarchief van de Koninklijke Bibliotheek. (Nationale bibliotheek van Nederland) onder volgnummer 12058. De KB archiveert sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. In de selectie ligt de nadruk op Nederlandse taal, cultuur, geschiedenis, maatschappelijke relevantie en populariteit. Eind 2022 voldeden van de ruim 10 miljoen websites in Nederland slechts 22.400 aan deze voorwaarden.

Online marketing.

Daarom is vaartips gestopt met het gratis verwijzen naar bedrijven en commerciŽle instellingen. Vraag niet om kosteloze samenwerking of linkruil, want het credo is: "quid pro quo" (voor wat, hoort wat). U wordt sponsor. Uw donatie is een welkome bijdrage in de kosten van beheer, dure hosting (beveiligde site met veel traffic) en onderhoud. Geen garantie voor kliks, maar wel voor meer naamsbekendheid en vindbaarheid. Mijn dank bestaat uit een banner/logo met link op de openingspagina onder "Vaartips wordt ondersteund door:" of als sponsor van een subpagina met de voetnoot "Deze pagina wordt gesponsord door" Zie de lijst van meest bezochte pagina's. Wellicht overbodig: Adblockers hebben er geen vat op.
Voor SEO's is de slug van belang voor vindbaarheid in zoekmachines. Bij een "zoek" verwijzen crawlers meestal rechtstreeks naar een subpagina.

Wat zijn de kosten?

- De schipper moet achter uw bedrijf of organisatie kunnen staan en hanteert geen tarieven.
- U, of uw SEO bepaalt zelf de hoogte van uw donatie en doet een redelijk voorstel. Niet vragen, maar doen.
- We worden het wel eens. Een verbintenis wordt aangegaan voor een jaar.
 
  Is meer bekendheid via vaartips.nl te vergelijken met Google Ads voor een minimum bedrag van Ä475,- per maand? (tarief 2022)
Nee, natuurlijk niet, maar met zo'n 20.000 hits per dag in het vaarseizoen werkt het wel.
Huidige sponsors (banner op de openingspagina) ervaren dit en verlengen de ondersteuning meestal jaarlijks.

N.B. Schipper Cees kan als particulier niet factureren. Uw donatie is een schenking met als dank een link.

 

Waar volk is is nering zei oude Tjerk en reed zijn zuurkraam in de kerk.

 

contact